Αρχική Νέα Outdoor Running

Outdoor Running

1164
0

Η θετική επίδραση της γυμναστικής, τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική μας υγεία, είναι δεδομένη. Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, η φυσική άσκηση θεωρείται πολύ σημαντικός παράγοντας για την καλή υγεία και την ισορροπία του οργανισμού.

Οι ρυθμοί της σύγχρονης καθημερινότητας περιορίζουν κάπως τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει κανείς σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, υπάρχουν όμως επιλογές που ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει στο πρόγραμμά του χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Το τρέξιμο είναι ο βασιλιάς των καρδιοαναπνευστικών ασκήσεων, με πολλαπλά οφέλη για τον άνθρωπο. Ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, το αίσθημα της αναζωογόνησης και της ευφορίας είναι ακόμα πιο έντονο.

Συνοψίζοντας τα πλεονεκτήματα του outdoor running, παρατηρούνται τα εξής:

  • Το εναλλασσόμενο σκηνικό του περιβάλλοντος χώρου βελτιώνει τη μνήμη και την παρατηρητικότητα, μειώνοντας παράλληλα την ένταση και το άγχος.
  • Για να ανταποκριθούμε στα φυσικά εμπόδια μιας outdoor διαδρομής, καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια και δουλεύουμε περισσότερους μυς, με αποτέλεσμα το σώμα μας να γίνεται πιο δυνατό και πιο ευέλικτο.
  • Επιλέγοντας να τρέξουμε μακριά από τις κλειστές αίθουσες ενός γυμναστηρίου, κατά τη διάρκεια της μέρας, έχουμε την ευκαιρία να απορροφήσουμε την πολύτιμη για τον οργανισμό βιταμίνη D, την οποία προσλαμβάνουμε με τη βοήθεια του ήλιου.
  • Μπορούμε να τρέξουμε οπουδήποτε. Ο χώρος δεν είναι περιοριστικός, αντιθέτως μας δίνεται η δυνατότητα να τρέξουμε χωρίς να μας απασχολεί η μέρα, η ώρα ή η συνδρομή σε έναν οργανωμένο κλειστό χώρο.
  • Στον εξωτερικό χώρο το τρέξιμο έχει περισσότερη διάρκεια, αφού το περιβάλλον βοηθά ώστε να μη βαριόμαστε εύκολα, δίνοντάς μας συνεχώς νέες εικόνες και κίνητρο για να συνεχίσουμε.
  • Όσο πιο πολύ τρέχουμε σε έναν εξωτερικό χώρο, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στη φυσική κατάσταση που απαιτεί ένας αγώνας δρόμου. Η συμμετοχή σε running events είναι μια συναρπαστική εμπειρία, μέσα από την οποία γνωρίζουμε κόσμο και ερχόμαστε σε στενότερη επαφή με τον αθλητισμό.

Το σημαντικότερο, φυσικά, είναι να το απολαμβάνουμε και στον αγώνα δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE, outdoor τρέξιμο και διασκέδαση πάνε μαζί!

Και φέτος, σας περιμένουμε όλους στον χώρο στάθμευσης της Υπεραγοράς ΑΛΦΑΜΕΓΑ Έγκωμης, όπου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη και η λήξη όλων των δρόμων της διοργάνωσης.

Τρέχουμε σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας με απόλυτη ασφάλεια και προσφέρουμε στο πρόγραμμα «Παιδί, Διατροφή & Υγεία» των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο τεράστιο FUN PARK που στήνεται στον χώρο, με συναρπαστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια!

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ