4ος αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE

Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Έγκωμης, το Δήμο Λευκωσίας, το Δήμο Αγ. Δομετίου και το Δήμο Στροβόλου, διοργανώνουν και προσκαλούν στον:

4ο αγώνα δρόμου με την επωνυμία ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

Οι αγώνες σε δημόσια οδό περιλαμβάνουν ημιμαραθώνιο δρόμο, αγώνα 5χλμ., εταιρικό/ομαδικό αγώνα 5χλμ. και αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά και ενήλικες και θα διεξαχθούν στις 20 Οκτωβρίου 2019 με αφετηρία και τερματισμό την Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην Έγκωμη.


Όριο Ηλικίας Συμμετεχόντων

Με βάση την προκήρυξη του αγώνα, στον ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου 21.097,5 μέτρων μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους και για τους αγώνες 5χλμ. το δέκατο τρίτο (13ο) έτος.

Για το συμμετοχικό αγώνα 1.000 μέτρων το τέταρτο (4ο ) έτος της ηλικίας τους (παιδιά 4-8 ετών θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να συνοδεύονται από το γονιό ή τον κηδεμόνα τους).


Ώρα Εκκίνησης

 • 7:30 Ημιμαραθώνιος δρόμος
 • 11:00 5χλμ. ατομικός και 5χλμ., εταιρικός/ομαδικός αγώνας
 • 12:00 Συμμετοχικός αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά και ενήλικες

Περιγραφή της διαδρομής ημιμαραθώνιου δρόμου

2 στροφές (loops) των 10.548 μέτρων

Από την αφετηρία του αγώνα, η οποία βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ επί της Νίκου Κρανιδιώτη κατευθυνόμαστε δυτικά, μέσω της λεωφόρου Γρίβα Διγενή προς την 28ης Οκτωβρίου (περιοχή Παπαφιλίππου). Στα φανάρια της διασταύρωσης Γρίβα Διγενή και 28ης Οκτωβρίου κάνουμε αναστροφή και κατευθυνόμαστε ανατολικά επί της Γρίβα Διγενή μέχρι και την συμβολή με την Προδρόμου (φώτα Εξάγωνου). Κάνουμε αναστροφή και με δυτική πορεία επί της Γρίβα Διγενή κατευθυνόμαστε προς τη συμβολή με την Αγίου Προκοπίου (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο) όπου και στρίβουμε αριστερά με νότια κατεύθυνση μέχρι και την συμβολή της Αρχαγγέλου Μιχαήλ με τη Λευκοθέου (φώτα K Cineplex). Εκεί κάνουμε αναστροφή και με βόρεια κατεύθυνση επί της Αρχαγγέλου Μιχαήλ κατευθυνόμαστε προς τη συμβολή της Αγίου Προκοπίου με τη Γρίβα Διγενή. Στρίβουμε αριστερά επί της Γρίβα Διγενή και στο ύψος της συμβολής με την Νίκου Κρανιδιώτη (φώτα υπεραγοράς ΑΛΦΑΜΕΓΑ) συμπληρώνουμε τη μια από τις δυο στροφές (loop) του αγώνα.

Χάρτης της Διαδρομής


Περιγραφή της διαδρομής των αγώνων 5 χλμ.

1 στροφή (loop) των 5.000 μέτρων

Από την αφετηρία του αγώνα, η οποία βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ επί της Νίκου Κρανιδιώτη, κατευθυνόμαστε δυτικά, μέσω της λεωφόρου Γρίβα Διγενή προς την 28ης Οκτωβρίου (περιοχή Παπαφιλίππου). Στα φανάρια της διασταύρωσης Γρίβα Διγενή και 28ης Οκτωβρίου κάνουμε αναστροφή και κατευθυνόμαστε ανατολικά επί της Γρίβα Διγενή μέχρι την αναστροφή, η οποία βρίσκεται στα φώτα Μετοχίου, συνεχίζουμε με ανάποδη πορεία επί της Γρίβα Διγενή και στο ύψος της συμβολής με την Νίκου Κρανιδιώτη (φώτα Υπεραγοράς ΑΛΦΑΜΕΓΑ) στρίβουμε αριστερά και τερματίζουμε.

Χάρτης της Διαδρομής


Εκκίνηση

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα με δικά τους μέσα το αργότερο μισή ώρα πριν από την ώρα της εκκίνησης του κάθε αγώνα.

Προσοχή: Από τις 7:00 μέχρι τις 13:00 θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων στη διαδρομή του αγώνα.

Τοποθέτηση στην αφετηρία

Το αργότερο 15 λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. Οι αθλητές από το εξωτερικό και οι αθλητές από σωματεία δρομέων θα καταλάβουν τις πρώτες σειρές στη γραμμή εκκίνησης.

Οι δρομείς παρακαλούνται, επιδεικνύοντας αθλητικό ήθος και «ευ αγωνίζεσθαι», να παραχωρήσουν αυτή τη θέση στους αθλητές που θα αγωνιστούν για διακρίσεις.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν οι πιο κάτω σταθμοί υποστήριξης των δρομέων:

• Σταθμοί τροφοδοσίας με νερό: στο 5ο χλμ., κάθε 2,5 χιλιόμετρα και στον τερματισμό.

• Σταθμοί πρώτων βοηθειών: διάσπαρτοι στη διαδρομή και στον τερματισμό.

• Ασθενοφόρο με νοσηλευτές θα είναι σε ετοιμότητα στον τερματισμό.

• Διασώστες και εθελοντές θα είναι διάσπαρτοι στη διαδρομή.

Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης του Αγώνα

Ο ημιμαραθώνιος δρόμος ολοκληρώνεται στις 10:30, 3 ώρες μετά την εκκίνηση.

Εάν η επίδοση του δρομέα απαιτεί περισσότερο χρόνο από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα διέλευσης και χρονικού ορίου λειτουργίας των σταθμών, τότε θα πρέπει να μετακινηθεί και να συνεχίσει την προσπάθειά του ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ στο πεζοδρόμιο. Λόγοι ασφαλείας των ίδιων των δρομέων, αλλά και ασφαλείας στην κίνηση τροχοφόρων, επιβάλλουν αυτό το μέτρο. Παρακαλούμε οι οδηγίες αυτές να τηρηθούν αυστηρά από τους δρομείς.

Εάν κάποιος δρομέας εγκαταλείψει την προσπάθειά του για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο ή εθελοντή της Οργανωτικής Επιτροπής σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής.

Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας δε χρειάζεται ιατρική βοήθεια, μπορεί:

(α) να παραμείνει στο σημείο όπου σταμάτησε την προσπάθειά του μέχρι να τον περισυλλέξει σύντομα όχημα της διοργάνωσης που θα τον μεταφέρει υποχρεωτικά στον τερματισμό,

(β) να περιμένει το όχημα που ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς και περισυλλέγει τους αθλητές που εγκαταλείπουν ή

(γ) να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δρομείς που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους εκτός χρονικού ορίου, σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, πρέπει να γνωρίζουν ότι ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ. Μετά τις 10:30 η αστυνομία θα παραδώσει στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων την αγωνιστική διαδρομή του ημιμαραθώνιου δρόμου επί της λεωφόρου Αρχαγγέλου.


ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων δρόμου της διοργάνωσης, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ.

Συστήνεται σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε όσους είναι άνω των 35 ετών σε καρδιολογικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τον κάθε συμμετέχοντα, διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με ατομική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους, υπογράφοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση η οποία συμπεριλαμβάνεται στην Έντυπη ή Ηλεκτρονική Δήλωση Εγγραφής για τον κάθε ένα αγώνα δρόμου της διοργάνωσης. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης και τερματισμού, αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.


Χρονόμετρα

Ψηφιακό χρονόμετρο θα υπάρχει στον τερματισμό.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Στην εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή του χρόνου. Επίσης, σταθμοί ελέγχου θα υπάρχουν στα απόμακρα ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής του αγώνα. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και στις ενδιάμεσες ζώνες ελέγχου ακυρώνεται.

Μόνο για τους αθλητές που τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα καταγράφεται και ανακοινώνεται η τελική επίδοση.

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα, καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης. Για τον λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν τον αριθμό με το ενσωματωμένο σε αυτόν chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών.


Μετά τον Τερματισμό

Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού.

Στην έξοδο από τον χώρο τερματισμού στους αθλητές παρέχονται νερό και φρούτα.

Χειρομάλαξη, Μασάζ

Οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα χειρομάλαξης από επαγγελματίες του είδους.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Έπαθλα απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών για κάθε αγώνα, καθώς και κουπόνια για ψώνισμα από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθεί σε όλους όσοι τερματίσουν.

Τιμητικά Διπλώματα σε ηλεκτρονική μορφή θα αναρτηθούν για προβολή και λήψη μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (όταν παρέλθει το όριο της μίας εβδομάδας για τυχόν ενστάσεις) σε όλους τους συμμετέχοντες και στους τρεις πρώτους νικητές Ανδρών και Γυναικών των πιο κάτω ηλικιακών κατηγοριών:

 • Under 20 years
 • 20 – 35 years
 • 40 ‐ 44 years
 • 45 ‐ 49 years
 • 50 ‐ 54 years
 • 55 ‐ 59 years
 • 60 ‐ 64 years
 • Over 65 years

Ο αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE διεξάγεται σύμφωνα με τα άρθρα και τις διατάξεις των κανονισμών “Competition Rules 2018 -2019” της IAAF, της AIMS και της ΚΟΕΑΣ.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στις παραγράφους της παρούσας προκήρυξης υπόκειται στους κανονισμούς της IAAF της AIMS και της ΚΟΕΑΣ, ενώ παράλληλα τα άρθρα με όλες τις διατάξεις τους, τα οποία διέπουν τα αγωνίσματα σε δημόσια οδό, τίθενται αυτόματα και καθολικά σε ισχύ.


Ο Τεχνικός Διευθυντής

Σωτήρης Μαύρος