Αρχική RUN AS ONE – «Παιδί, Διατροφή & Υγεία»

RUN AS ONE – «Παιδί, Διατροφή & Υγεία»

Ο φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου RUN AS ONE διοργανώνεται στo πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ «Παιδί, Διατροφή & Υγεία». Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της σημασίας της υγιεινής διατροφής και της τακτικής άσκησης από την παιδική ηλικία. Μέσα από τις δράσεις του προγράμματος, δίνεται η ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών να επισκεφθούν μέλη του Συνδέσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου, ώστε να αποκτήσουν δωρεάν εξατομικευμένο πλάνο υγιεινής διατροφής. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και η συστηματική διατροφική εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα «Παιδί, Διατροφή και Υγεία» υλοποιήθηκε επιτυχώς κατά τις σχολικές περιόδους 2016-17 και 2017-18 και διανύει τον τρίτο χρόνο ζωής του. Όλα τα καθαρά έσοδα από τη διοργάνωση του RUN AS ONE διατίθενται για τους σκοπούς του προγράμματος.

Μέχρι τώρα, πάνω από 1.200 παιδιά επισκέφθηκαν δωρεάν μέλη του Συνδέσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου, με τη συνεργασία του οποίου υλοποιείται το πρόγραμμα, απέκτησαν πλάνο διατροφής με βάση τις ατομικές τους ανάγκες και είχαν τη δυνατότητα να ζυγίζονται για ένα μήνα χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Άλλες δράσεις του προγράμματος:

  • 2016: Τα έσοδα από τις πωλήσεις του περιοδικού γαστρονομίας «Kitchen by Akis Petretzikis» διατίθενται για τους σκοπούς του προγράμματος «Παιδί, Διατροφή & Υγεία».

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, οργανώνεται η δράση «Φρουτοεκλογές» που πραγματοποιείται στις φρουταρίες των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Κατά τη διάρκεια της δράσης, παιδιά και γονείς έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις θρεπτικές ουσίες των «υποψήφιων» φρούτων και να γνωρίσουν τα οφέλη της συστηματικής κατανάλωσης των φρούτων γενικά.

  • 2017: Με την υποστήριξη των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ παρουσιάζεται η θεατρική βιωματική παράσταση «Διατροφογυμναστείτε» σε 35 δημοτικά σχολεία σε όλη την Κύπρο, καθώς και η παράσταση «Ο Μάγκας και η Μαντάμ Διατροφή» στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. Με διασκεδαστικό τρόπο, τα παιδιά μαθαίνουν τα πλεονεκτήματα της σωστής διατροφής.
  • 2017-2018: Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ προσφέρουν δωρεάν υγιεινό πρόγευμα σε δημοτικά σχολεία και ενημερώνουν τα παιδιά για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.

Επίσης, πραγματοποιούνται διατροφικά εργαστήρια για παιδιά, τα οποία παίρνουν το ρόλο του σεφ και γνωρίζουν τη διασκεδαστική πλευρά της υγιεινής διατροφής.

  • 2019: Κυκλοφορεί το βιβλίο υγιεινών συνταγών «Κάνε μια βουτιά στο πιάτο μου… και δες!» με χορηγό τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Συγγραφέας του βιβλίου είναι η διαιτολόγος-κλινική διατροφολόγος Χριστίνα Παπαδοπούλου-Φεσά, η οποία προτείνει υγιεινές γεύσεις για μικρούς και μεγάλους, μέσα από δημιουργικές εικόνες και εύκολες συνταγές.